Šehović boravi u višednevnoj posjeti Vašingtonu

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore (SDCG) Damir Šehović boravi u višednevnoj posjeti Vašingtonu, gdje će, pored ostalih aktivnosti, prisustvovati i tradicionalnom 71. Molitvenom doručku, kojem će pored predsjednika Sjedinjenih Američkih Država prisustvovati i politički lideri iz preko 140 zemalja svijeta, saopštila je partija.

Šehović će, kako se navodi,  na poziv američkih kongresmena Roberta Aderholta i Pita Sešna učestvovati na bezbjednosnoj konferenciji posvećenoj agresiji Rusije na Ukrajinu i malignim uticajima trećih strana na Evropu, na kojoj će u Kapitol Hilu učešće uzeti zvaničnici balkanskih zemalja i članovi američkog Kongresa.

“Predsjednik Socijaldemokrata će osim učešća u programu koji se prvog i drugog februara organizuje u okviru nacionalnog molitvenog doručka, imati priliku za brojne susrete sa gostima i članovima Kongresa i Senata SAD-a, što će biti značajno za razmjenu mišljenja o brojnim političkim, ekonomskim, ali i bezbjednosnim izazovima sa kojima se savremeni svijet suočava”, naveli su iz SD-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *