Šehović Bratićevoj: Podnosite li ostavku ako se dokaže da ste nezakonito smijenjivali i imenovali direktore?

Potpredsjednik Socijaldemokrata i predsjednik Odbora za prosvjetu dr Damir Šehović postaviće poslaničko pitanje ministarki Vesni Bratić u vezi sa time da li su njene smjene i imenovanja v.d. direktora u obrazovno-vaspitnim ustanovama zakonita, te da li će podnijeti ostavku ukoliko se dokaže da su sva ili većina imenovanja bila sprovedena mimo zakona.

Šehovića takođe interesuje šta je konkretno preporučilo Radu Višnjić za v.d. direktorice jedne obrazovno-vaspitne ustanove u Baru, budući da je riječ o osobi koja je upravo zbog zloupotreba đaka otpuštena iz obrazovnog sistema. Dodatno, Šehović pita i zašto se na kraju odustalo od naimenovanja Višnjićeve: da li zbog njenih ličnih odnosno privatnih materijala kako je Ministarstvo navelo, ili pak zbog njenih anticivilizacijskih stavova.

Na kraju, Šehović će pitati i šta je konkretno preporučilo protagonistu četničkog pokreta i jednog od podržavalaca inicijative da se ulica u Beranama nazove po Ratku MladićuGorana Kikovića, za v.d. direktora Doma učenika u Beranama.