Šehović: Cetinje vazda na strani građanske Crne Gore, tako će biti i na predsjedničkim izborima

Cetinje je vazda znalo da napravi pravi izbor koji je u interesu građanske Crne Gore. Kako devedesetih, tako i 2006, 2016, a siguran sam da će tako biti i 19. marta 2023. godine na predsjedničkim izborima na kojima je pred nama lak izbor – građanska, antifašistička i evroatlanstka Crna Gora ili građanski razgrađena i nacionalno getoizirana Crna Gora kakva se već dvije i po godine pokušava napraviti, rekao je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Damir Šehović na sjednici opštinskog odbora te partije na Cetinju.

On je kazao da je Crna Gora u kontinuitetu, a pogotovo nakon parlamentarnih izbora 2020. godine, izložena “stalnim napadima na sve one vrijednosti koje su mukotrpno stvarane decenijama unazad”.

„Cetinje se i danas stidi tuđe sramote onih koji su se drznuli da suzavcem pokušaju da ga prevaspitaju 4. i 5. septembra 2021. godine. Nijesmo i nećemo zaboraviti maltretiranje golorukih građana i pokušaj njihovog poniženja i kažnjavanja zbog nepristajanja na trgovanje nacionalnim interesima sopstvene države. Ali, nijesu uspjeli, jer ljubav i odanost koju Cetinjanke i Cetinjani imaju prema ovoj ponosnoj državi, i vrijednostima koji je čine takvom, ne mogu promijeniti. Zato sam siguran da sam u pravu kad kažem – dok je Cetinja, biće i Crne Gore zasnovane na vrijednostima koje smo decenijama mukotrpno stvarali. A te, od “oslobodilaca” napadnute vrijednosti države su na ovim predsjedničkim izborima na ispitu“, rekao je Šehović.

Potpredsjednik SD-a Danilo Orlandić istakao je da je danas, više nego ikad, “važno da svi oni kojima je Crna Gora na srcu budu ujedinjeni”.

„A takvih je u ovoj zemlji mnogo – ne samo Crnogoraca, već i Srba, Bošnjaka, Muslimana, Albanaca, Hrvata, Roma, kao i svih drugih koji, bez obzira na to kako se izjašnjavali, drugu kuću osim ove nemaju. Od velike je važnosti da ovih dana zbijemo redove i da svi, koliko ko može, damo doprinos da pobijedi Crna Gora. Ubijeđen sam da će slobodarsko Cetinje, kao i uvijek do sad, biti na nivou tog zadatka i baš kao i većinski dio države. Ne treba biti ekspert iz bilo koje oblasti, pa da vidimo šta su nam donijele prethodne dvije i po godine i kako u Crnoj Gori izgleda ono što naša politička konkurencija naziva slobodom“, zaključio je Orlandić.

Predsjednik opštinskog odbora Socijademokrata Cetinja Dejan Milošević, kazao je da se sa Cetinja uvijek branila Crna Gora i da u prijestonom gradu politika” izdaje sopstvene države nikad nije mogla da prođe”.

„Pokušali su mnogi, ali su od Cetinja, Cetinjanki i Cetinjana uvijek dobili jasan odgovor. Pokušao je to i predsjednik 42. Vlade koji je od našeg partijskog druga, na konstataciju „moje Cetinje“, dobio jasan odgovor – tvoje nije! Pokušao je to i predsjednik aktuelne, srušene Vlade kojeg, prilikom svakog dolaska u prijestonicu, Cetinjanke i Cetinjani pozdrave onako kako zaslužuju oni koji sopstvenu državu podrivaju. Zato ne sumnjam da će ovaj odbor, kao i ovaj prijestoni grad, dati ogroman doprinos pobjedi kandidata građanske, evropske, evroatlantske Crne Gore“, rekao je Milošević.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *