Šehović: Insistirali smo na datumu vanrednih parlamentarnih izbora

Država je u najvećoj političkoj i institucionalnoj krizi i to je i ovaj sastanak pokazao. Dijalog danas prošao bez kontetnih rezultata. Kao opozicija ponovili smo jasno svoje stavove da smo spremni da damo doprinos dogovoru, ali ne na ovakav način da se izjašnjavamo o kandiatima koje je predložila parlamentarna većina već da se pitanje vrati na početak i dijalogom dođemo do kandidata za sudije Ustavnog suda, kazao je predsjednik SD-a Damir Šehović nakon sastanka kod predsjednice Skupštine Danijele Đurović.

“Ponovili smo insistiranje na definisanje datuma vanrednih parlamentarnih izbora jer jedini način za izlazak iz ovog ćorsokaka jesu vanredni izbori i izbor nove Vlade. Pozvali kolege iz parlamentarne većine da odustanu od svog nauma, a to je izmjene zakona o predsjedniku”, istakao je on.

Prema njegovim riječima, ako budu istrajavali u tome onda je suvišan bilo kakav dijalog.

“Postavlja se pitanje onda daljeg boravka u institucijama sistema države koja je ostala bez pravnog poretka. Ako parlamentarna većina nastavi na ovakav način nastavićemo sa vaninstitucionalnom borbom kako se to dešava i putem protesta”, rekao je Šehović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *