Šehović: Ne uznemiravam ja javnost, nego Vlada koja ne nabavlja vakcine i izaziva moguću nestašicu ljekova

Potpredsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović odgovorio je na navode potpredsjednika SNP Dragana Ivanovića da su zlonamjerni i uznemiravajući navodi o tome da nema još vakcina i da je nabavka ljekova ugrožena od strane Vlade.

Kako je rekao Šehović, kašnjenje vakcina je notorna činjenica, jer dok je Srbija vakcinisala za par dana populaciju skoro kao čitava Crna Gora, Crna Gora ne zna ni kad vakcine stižu. Kako je dodao Šehović, “Što se tiče mogućih problema sa nabavkom ljekova, na to nije građane Crne Gore upozorio samo Damir Šehović već i jedina za to mjerodavna institucija – Fond za zdravstveno osiguranje, u šta se svako, prostim listanjem portala danas mogao uvjeriti. Ili možda gospodin Ivanović misli da je Fond zlonamjeran i da namjerno, bez ikakve potrebe, uznemirava javnost?”, dodao je Šehović.

“U  krajnjem, ne znam ko vam piše saopšenja gospodine Ivanoviću, ali nemojte više braniti ministarku zdravlja formulacijom da “prema vašim informacijama vakcine stižu naredne nedjelje”.  To znači, gospodine Ivanoviću, da je  jedna politička partija upravo, nekakvim “svojim nezvaničnim informacijama” zvanično obavijestila građane o tome kad stižu njihove vakcine, a ne Ministarstvo zdravlja. Kad je već SNP bolje informisan faktor, predlažem da gospodin Ivanović, kao neko ko je informisaniji od resora čija je to nadležnost, bude ministar zdravlja. Dakle, bolje više ne branite jedni druge, jer to u nedostatku argumenata najčešće nevješto radite, zaključio je Šehović, dodavši:

“A o prosvjeti ću, uz dužno poštovanje prema gospodinu Ivanoviću, ipak sa nekim drugim, kompetentnijim i mjerodavnijim za tu oblast.