Šehović: Neću dozvoliti ponižavanje Skupštine i odbora kojim predsjedavam

Ministarka Vesna Bratić danas se četvrti put nije pojavila na svom matičnom odboru, što se nije dešavalo u novijoj istoriji parlamentarizma, poručio je predsjednik Odbora i nekadašnji ministar prosvjete dr Damir Šehović. Šehović je zato prekinuo današnju sjednicu na kojoj je trebalo da budu razmatrane izmjene Zakona o sportu, rekavši da će o istom obavijestiti predsjednika Skupštine, a ako se ne riješi problem pomenuti zakon se može razmatrati na plenumu i bez mišljenja Odbora. “Budite sigurni da neću dozvoliti ponižavanje Slupštine i članova Odbora”, rekao je Šehović.

Bratićeva se do sada ni jednom nije pojavila na Odboru, iako je to trebalo čak četiri puta, sa obrazloženjima sastanaka sa ambasadorima; boravka inistranstvu; narušenog zdravlja; rada na Budžetu…

“Sasvim je jasno da Bratićeva izbjegava da se pojavi na matičnom odboru. Tu imamo dva problema: nezapamćeni pokušaj poniženja Skupštine, kao i činjenicu da sada već počinje da izgleda kao da gospođa Bratić iz nekog razloga ima strah od Odbora. U oba slučaja to je neprihvatljivo, jer je riječ o osobi koja vodi trećinu državnih resora”, poručio je nakon Odbora Šehović.