Šehović o emisiji akcija EPCG: Vladina politika služenja tuđim interesima se ne krije ni u oblasti energetike

Politika služenja tuđim interesima, po kojoj je Vlada Crne Gore prepoznata, više se ne krije ni u oblasti energetike. Naprotiv! Zato se prodajom sopstvenih akcija EPCG silom na sramotu pokušava otvoriti prostor, plašimo se unaprijed poznatom kupcu, za vršljanje kroz energetski sektor Crne Gore, istakao je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore, Damir Šehović.

Čini se istom onom koji je “većinski vlasnik” same Vlade, jer interesovanje za ponuđene akcije mogu pokazati samo kompanije koje su “ohrabrene” da mogu doći i do 15% udjela, koji bi im garantovao mogućnost za štetan, Crnoj Gori dobro poznat “uticaj sa strane”, i na politiku EPCG.

Više je nego očigledno da je “važan regionalni igrač” bacio oko na crnogorski energetski sektor. Još gore od toga je to što u takvom svom naumu, ima podršku naše Vlade. Koja se više i ne trudi da svoju servilnost sakrije, budući da je evidentno da je pod njegovim patronatom i formirana.

Postaje jasnije i zašto se uporno insistiralo na pojedinim DF-ovim kadrovskim rješenjima u Odboru direktora kompanije. Zato je obaranje 43. Vlade potreban, a pobjeda na izborima nakon toga, na kojima SD insistira, dovoljan uslov da se ovo stanje promijeni. Dok još nije kasno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *