ŠEHOVIĆ: PLAV JE UVIJEK BIO, JESTE I BIĆE, BASTION SOCIJALDEMOKRATIJE

Socijaldemokrate su vođenjem Plava pokazale kako se može raditi posvećeno, dosljedno i pošteno, u korist opštine i građana. Na ovim izborima Plavljani biraju između toga da li žele da se njihovim životima upravlja iz kafana, picerija i posijela, ili žele Plav koji se izgrađuje i razvija, kakav smo im mi iz SD-a ponudili u poslednje dvije godine. To je poručeno na predizbornom skupu SD-a održanom u Plavu.

Predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović kazao je da su Socijaldemokrate u Plavu u protekle dvije godine pokazale kako se može ako se zna i umije, ako ste dosljedni, pošteni i posvećeni.

„Ja mislim da je svako ko je došao u Plav vidio novu enregiju i novu perspektivu. Ponosan sam i srećan zbog toga što smo upravo mi, Socijaldemokrate, vođenjem Plava pokazali koliko se puno moze uraditi za kratko vrijeme kada mi odlucujemo. Time smo dobili dodatni kredibilitet da slično možemo uraditi i u drugim opštinama, ali i u čitavoj Crnoj Gori“, rekao je Brajović.

Brajović je istakao da Socijaldemokrate, kao istinska građanska partija, ne razmišlja o vjerskoj i nacionalnoj pripadnosti ljudi, već se čojski zalažu za svoje sugrađane i državu i dodao: „Zato kad kažemo da mi odlučujemo dosljedno, nema tu ni pretencioznosti, ni naše želje za ekskluzivizmom. Već je to potreba da kažemo svima, nikad vas nijesmo prevarili u bilo kojoj našoj riječi i nikad to nećemo uraditi. Uvijek ćete sa Socijaldemokratama znati na čemu ste, zbog toga i zaslužujemo podršku jer smo bili dosljedni sve vrijeme svog funkcionisanja“.

Obraćajući se Plavljanima on je kazao da će zaokruživanjem broja 1 omogućiti da se dosljedno odlučuje za dobro Plava i Crne Gore.

„Kažu zasluženo je i treba da najbolji uvijek budu na prvom mjestu, sad se tako poklopilo da jesu najbolji pod brojem jedan. Još nijesmo svuda najbrojniji, ali jesmo najbolji a sigurno je da smo najdosljeniji“, dodao je Brajović.

Potpredsjednik Socijaldemokrata dr Damir Šehović kazao je da Plav uvijek bio, jeste i biće bastion prave izvorne socijaldemokratske ideje u Crnoj Gori.

Govoreći o rezultatima rada Socijaldemokrata tokom prethodne dvije godine u Plavu on je istakao: „Desetak miliona eura koje su u Plavu u prethodne dvije godine bile utrošene ili ugovorene, novi Trg na Racini, Prnjavorska, Ribarska, Vojnoseljska ulica, novi putni pravac Plav – Vojno selo – Gusinje koji se uvelike radi, deponija na Komarači, nova škola u Vojnom selu, novi najsavremeniji sportski tereni kod Osnovne škole „Hajro Šahmanović“ u Plavu, rekonstruisana škola u Ržanici i Velici, rekonstruisana sportska sala srednje škole “Bećo Bašić” koja se privodi kraju, novi vrtić za koji je već izdvojeno nešto oko milion eura, koji će se narednih mjeseci početi graditi, su rezultati koji stoje iza nas i koji na najbolji mogući način potvrđuju da se u Plavu može i drugačije, i poštenije, i odgovornije od onih koji su prethodno imali priliku da čine lokalnu vlast.“

Šehović je kazao da Plavljani na ovim izborima ne biraju između partija, već kakav Plav i život u Plavu žele.

„Zato Plavljani na ovim izborima i ne biraju između partija, na ovim izborima se bira između toga da li Plavljani žele da sačuvaju svoj integritet i autoritet, da li žele da dozvole da se i dalje njihovim životima upravlja iz kafana, picerija i posijela, ili žele Plav kakav smo im mi u SD-u ponudili u poslednje dvije godine. Bez svađa, bez podjela, bez razmirica. Plav koji se izgrađuje i razvija više nego što je ikad to bio slučaj. Ili Plav ili oni, o tome se 30. avgusta na parlamentarnim izborima u Plavu odlučuje. Ja sam siguran da to i nije tako težak izbor, jer svi Plavljani znaju da je njihovo vrijeme odavno prošlo, a da naše tek dolazi“, rekao je Šehović.

Potpredsjednik Opštine Plavi i kandidat na listi SD-a Nihad Canović kazao je da su Socijaldemokrate pobjedom na lokalnim izborima 2018. započele jednu novu političku etapu u istoriji Plava, formirali jednu od najširih koalicija koju Plav pamti, sa namjerom da fokus djelovanja bude na realizaciji projekata, a da se svađe i razmirice ostave po strani.

„Socijaldemokrate su najbolji izbor 30. avgusta, zato što se zalažemo za društvo jednakih šansi, za naprednu, modernu, građansku Crnu Goru. Za Crnu Goru u kojoj vama, vašoj djeci i unučadima neće biti nacija, vjera ili mjesto iz kojeg dolazite preduslov za bilo kakav uspjeh, već samo rad, znanje i kvalitet“, istakao je Canović.

On je svim Plavljankama i Plavljanima poručio da 30. avgusta zaokruživanjem broja jedan daju glas Plavu, ali i modernoj, pristojnoj i građanskoj Crnoj Gori.

„Glas za Socijaldemokrate je glas za dalji razvoj Plava i Crne Gore“, zaključio je Canović.

Na Konvenciji su se prisutnima obratili i dr Safet Lješnjanin i Igor Vukanić.