Šehović pozvan u Vašington na 72. Molitveni doručak

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Damir Šehović pozvan je na 72. Molitveni doručak, koji se tradicionalno održava u Kapitol hilu u Vašingtonu. Predsjednik SD-a prisustvovaće Molitvenom doručku imajući u vidu međunarodni značaj ovog događaja, koji daje bitan doprinos jačanju i produbljivanju međunarodnih veza.

„Od velikog je značaja prisustvovati ovom događaju u vrijeme kada se svijet suočava sa mnogobrojnim izazovima, koji se uglavnom tiču međunarodnog mira i bezbjednosti. Molitveni doručak je dobar povod i prilika da tokom bilateralnih susreta sagovornike upoznam sa političkim dešavanjima u Crnoj Gori, značajnim procesima koji se odvijaju u našoj državi i stavovima Socijaldemokrata u kontekstu tih dešavanja”, saopštio je Šehović.

Aktivnosti u okviru ovog međunarodnog događaja biće održane u periodu od 31. januara do 2. februara 2024. godine, u cilju izgradnje i razvoja međunarodnih odnosa zemalja učesnica, čiji će predstavnici na marginama centralnog događaja pored međusobnih susreta biti u prilici da se susretnu i sa američkim zvaničnicima.

Pored održavanja više susreta, formalnih i neformalnih sastanaka, na centralnom događaju – doručku koji se održava prvog četvrtka u februaru, obraćaju se dva specijalna gosta – predsjednik SAD-a i gost čiji se identitet otkriva tek na samom događaju.

Molitvenom doručku prisustvuju lideri, političari i biznismeni iz preko 140 zemalja svijeta.

Molitveni doručak se održava u Vašingtonu od 1953. godine, a događaju su prisustvovali svi američki predsjednici počev od Dvajta Ajzenhauera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *