Šehović-Presker: Obezbijediti najširu podršku oko evropske agende

Neophodno je obezbijediti najširu moguću političku podršku oko zahtjevne evropske agende, zaključeno je na jučerašnjem sastanku predsjednika Socijaldemokrata Crne Gore dr Damira Šehovića sa ambasadorom Republike Slovenije NJ. E. Gregorom Preskerom.   Ambasador Presker čestitao je Šehoviću na izboru za predsjednika partije.

Šehović i Presker razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji i izazovima koji se nalaze pred Crnom Gorom. Saglasili su se da je sadržajan i inkluzivan dijalog najbolji put do održivog političkog rješenja.

Ambasador Presker je saopštio da će Slovenija sarađivati sa svakom demokratskom Vladom koja je posvećena daljem ubrzanju evropskih integracija i jačanju zajedničkih vrijednosti. Predsjednik Šehović istakao je da će se Socijaldemokrate zalagati za građanski, proevropski karakter vlasti, te vraćanje multikulturalnog, multivjerskog i multinacionalnog predznaka Crnoj Gori, te da će, kao i uvjek do sada, biti kontruktivan činilac u riješavanju političkih i društvenih izazova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *