Šehović: Priča o proevropskoj i pro-NATO Vladi smiješna kad SNP u njoj kolo vodi

Priča o proevropskoj i pro-NATO Vladi je potcjenjivanje zdravog razuma, kad znamo da u njoj SNP kolo vodi, te Socijaldemokrate radi fotelja neće gaziti ni državno dostojanstvo, a ni  razum. To je danas na pres konferenciji saopštio predsjednik Socijaldemokrata dr Damir Šehović. On je rekao da upravo zato SD neće glasati za izbor nove, 43. Vlade Crne Gore, budući da je njen formalni predlagač Dritan Abazović, a suštinski Vladimir Joković uz konsultacije sa Aleksandrom Vučićem .

Šehović je naglasio da, umjesto da nakon smjene Krivokapićeve Vlade, bazu nove vlade čine provjerene suverenističke, građanske i pro-NATO partije, uz podršku partija manjinskih naroda, desilo se upravo suprotno. ”Stožer buduće manjinske Vlade će biti SNP, a ostali će biti dekor. Partija koja je na svakoj istorijskoj raskrsnici donosila pogrešne odluke, najčešće na štetu Crne Gore. Partija koja je bila protiv nezavisnosti Crne Gore. Partija koja je bila, a i danas je protiv članstva u NATO. Partija koja nije smogla snage da genocid u Srebrenici nazove genocidom, a rusku agresiju nazove tim imenom. Partija koja negira Crnogorce, koji se po njoj prvi put pominju 1942. godine u okupiranom Cetinju.

Šehović je dodao i da je neracionalno partiji koja u konačnom nije glasala za smjenu Krivokapićeve Vlade i smjenu predsjednika Parlamenta, ponuditi šest kapitalno važnih resora u novoj Vladi, i pride mjesto predsjednika parlamenta. On je rekao i da je neodgovorno prihvatiti sve ultimatume i prioritete SNP-a, od Temeljnog ugovora, preko popisa, do Otvorenog Balkana.

”Ako nađete jednog građanina koje bio na bilo kojem skupu gdje su se branili građanski karakter i državno dostojanstvo Crne Gore, a koji prihvata logiku da nakon Krivokapićeve treba da dobijemo Abazovićevu i Jokovićevu Vladu, ja sam spreman da se izvinim građanima. To je jedan od osnovnih razloga zbog čega ne želimo da preuzimamo odgovornost za novi eksperiment koji će se poput bumeranga vratiti Crnoj Gori”, poručio je Šehović, dodavši: “Oni koji žele da učestvuju u ovom konceptu imaju na to pravo, a mi ćemo ostati protivnici takve Vlade sa jednakim žarom sa kojim smo biti protivnici i ove trenutne jer suština nije mnogo promijenjena”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *