Šehović: SD je “čist izbor” i ima snage da ovu priču iznese do kraja

Socijaldemokrate imaju snagu da priču u koju su krenule-suprotstavljanje manipulacijama, lažnom pomirenju iza kojeg se krije podjela fotelja i uticaji van Crne Gore, iznese do kraja i neće hvatati prve krivine na koje naiđe. To je danas saopštio lider Socijaldemokrata gostujućinu emisiji “Drugačija radio veza” na Anteni M. 

Šehović je rekao da su Socijaldemokrate, odbijanjem da uđu u manjinsku vladu, postale “čist izbor” za građane. “Bili smo pred izborom da svoje funkcionere, žargonski rečeno “uvalimo” u fotelje i prodamo i lično i državno dostojanstvo naglom “amnezijom” oko toga šta se dešavalo prethodne dvije godini, ili pak da budemo elementarno odgovorni prema sebi i građanima. Izabrali smo da budemo jedina suverenistička partija koja je odbila da se valja u blatu sa Abazovićem i Jokovićem” rekao je Šehović dodavši: “Neviđena je sramota da u vladi suverenističke, građanske partije budu dekor. A još veća da nam se nakon rušenja Krivokapića, spasiocima pokušavaju predstaviti Joković i Abazović”. 

Šehović je rekao da su Socijaldemokrate i te kako imale čime da trguju da su htjele, jer su im nuđene značajne državne pozicije, uključujući ministarska mjesta. On je, odgovarajući na pitanje da li su Socijaldemokrate trenutno u svojevrsnom čistilištu, budući da su u ranijem periodu politički protivnici za ovu partiju pokušavali vezivati epitet klijentelističke, Šehović je rekao da Socijaldemokrate to ni ranije nijesu bile, ali da se novom strukturom rukovodstva i jednoglasnom odlukom da se odbije ulazak u ovakvu vlast, i ta pogrešna percepcija promijenila. 

On je naglasio i da nova generacija lidera Socijaldemokrata nikad nije bila motivisanija da ispriča čistu, državno odgovornu priču, a ona je trenutno ta da se Crnoj Gori podmeće kukavičije jaje u liku manjinske vlade. 

“Plašimo se da ćemo skupo platiti cijenu lažnog pomirenja koje nam se praktično pod nos stavlja. A još skuplje pogađanje oko civilizacijskih stvari. Andrej Nikolaidis je pravu kad je napomenuo da sve veliko stoji u nepristajanju, u političkoj i intelektualnoj borbi protiv sile koja gazi. E pa Socijaldemokratama na pamet ne pada da pristanu da nam mjera evropskih integracija budu SNP i URA, koje sad kao popravljaju ono što su u prethodnoj vladi oni isti načinili. Jer znamo vrlo dobro da ova vlada nema za cilj da nas uvede u EU, već u Otvoreni Balkan”, saopštio je lider Socijaldemokrata.

“SD se neće pretvarati da ne vidi slona u staklenoj radnji, a ova vlada baš to jeste. Zato je naša suštinska poruka da ako ljudi prave greške, mijenjajmo ljude, a ne ispravan građanski, sekularni, antifašistički vrijednosni temelj. A upravo to se radi kada se vlada umjesto po vrijednosnom, koncipira po nacionalnom ključu. To nas dovodi do pokušaja “bosnizacije” Crne Gore, a takav pristup je više nego opasan”, zaključio je Šehović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *