Šehović: SD je garant da će Bar i u naredne četiri godine biti građanski i crnogorski

Socijaldemokrate i lista “Novo vrijeme za Bar-Branislav Bane Nenezić” su garant da će ovaj grad i u naredne četiri godine, biti građanski i crnogorski, poručio je na konvenciji predsjednik SD Damir Šehović.

“Najvažnije od svega je da našim sjajnim rezultatom osiguramo da Bar i u naredne četiri godine bude građanski i crnogorski, kako se kojim slučajem ne bi desilo da padne u ruke onih koji su na nivou države uništili sve čega su se dotakli”, rekao je Šehović.

Sa građanima su, kako su naveli, na konvenciji razgovarali i nosilac liste Branislav Bane Nenezić, ali i potpredsjednici SD Danilo Orlandić i Boris Mugoša. Prisutnima se, dodaju, video-linkom obratio i Mićo Orlandić, ali i kandidati za odbornike.

Šehović je u izlaganju istakao da smo: “Prvo dobili Vladu koja je vođena kleronacionalizmom, da bismo nakon nje dobili Vladu koja je izdala nacionalne interese ove države. Zato su uostalom i jedna i druga bivše”.

„Građanska Crna Gora mora da se uspravi, i da kaže ne političkim štetočinama iz odlazeće vlasti na državnom nivou, jer su uspjeli da za svega dvije i po godine razore sve što se moglo razoriti. Ova generacija novih političkih lidera u Baru, na čelu sa Banetom Nenezićem ima obavezu da sačuva socijaldemokratsku baklju koja već decenijama gori u ovom gradu pod Rumijom, a na svima nama je da sačuvamo našu zajedničku kuću Crnu Goru i da je ponovo vratimo na put razvoja i napretka“, poručio je Šehović, dodavši da SD drži ključeve nove lokalne vlasti u Baru.

„Nema lokalne vlasti u Baru bez Socijaldemokrata u njoj. Zahvaljujući odličnom rezultatu koji očekujemo, bićemo još zastupljeniji u novoj gradskoj upravi, tako da ćemo biti ne samo njen snažniji kontrolor, nego i garant da će raditi u interesu svih građanki i građana Bara. A svi oni koji su pokušali da udare na naše dostojanstvo kada smo prolazili kroz jednu složenu fazu, dobiće odgovor kakav su i zaslužili“, naglasio je Šehović.

Nosilac liste Branislav Bane Nenezić poručio je da eventualni koalicioni partneri moraju dijeliti iste vrijednosti kao i SD.

“Oni koji sa nama budu dijelili vlast i činili koaliciju, moraju da baštine iste vrijednosti-građanska Crna Gora, koja nakon dvije godine lutanja treba da se vrati putu ka EU, te građanski i prosperitetni Bar, koji će biti pokretač pomjena. Na ovoj konvenciji mi prograšavamo pobjedu koja će samo biti verifikovana u nedjelju veče, kada počinje novo vrijeme za Bar. Jer, mi smo i odlučili da samostalno nastupimo na izborima zbog svijesti o snazi barskog odbora SD-a, te svijesti da su na listi “Novo vrijeme za Bar” ubjedljivo najkvalitetniji ljudi””, rekao je on.

Potpredsjednik SD Boris Mugoša, poručio je da je Socijaldemokratska ideja jedan od temelja Bara i opstaje decenijama u tom gradu zahvaljujući ljudima koji iskreno vole svoj grad i građansku, sekularnu, antifašističku i evropsku CG.

“Ponosan na listu i nosioca Branislava Baneta Nenezića, koji uživa veliko poštovanje među sugrađanima. SD će biti jedan od ključnih faktora buduće vlasti u Baru i partner progresivnim, građanskim i evropskim snagama u aktivnostima usmjerenim na njegov prosperitet i afirmaciju međunacionalnog i međuvjerskog sklada, ali i korektivni faktor ako se ne bude radilo na taj način”.

Danilo Orlandić, potpredsjednik SD, rekao je da će se 23. oktobra će napraviti odličan izborni rezultat, te da je privilegija biti na listi koju vodi Branislav Bane Nenezić. Nenezić je, kako je naveo Orlandić, čovjek koji će Bar povesti u novi, bolji, i bez sumnje prosperitetniji grad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *