Šehović: Vlada novom uredbom ušla u zonu kršenja zakona

Vlada Crne Gore je usvajanjem Uredbe o dopuni uredbe o načinu organizacije državne uprave prekršila i Ustav i Zakon o budžetu za 2020. godinu.

Na taj način ne samo da je ušla u zonu protivpravnog ponašanja, budući da aktom niže pravne snage mijenja akt više pravne snage, nego i nezakonitog raspolaganja budžetskim sredstvima.

Ništa manje opasno nije ni preuzimanje nadležnosti Skupštine Crne Gore, koja jedina zakonom može potrošačkim jedinicama omogućiti raspolaganje budžetskim sredstvima, čime Vlada na početku svog mandata demonstrira svoj odnos prema najvišem zakonodavnom domu.

Više je nego očigledno da Vlada bježanjem od Skupštine i poslanika pokušava sebe da liši neprijatnosti kojom bi zasigurno bila izložena zbog skandaloznog netransparentnog i tajnog ogromnog zaduživanja već u trećem danu svog mandata, za koje dok isto nije objavljeno na tviteru nije znao niko ni iz vladajuće većine, ali i ostalih Vladinih odluka kojima je za svega nedjelju dana uspjela da na sebe navuče gnijev ne samo kompletnog Parlamenta, nego i većinske javnosti, koja s nevjericom posmatra postupke “oslobodilačke” Vlade.

Pozivam kolege iz vladajuće većine, kojima su usta puna priče o neophodnosti zaštite ugleda Parlamenta, da ne dozvole njegovo ponižavanje.