Šehovića ponovo zadržavali na granici sa Srbijom, odbraniće se Crna Gora od raznih Vulina

Poslanik i potpredsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović je na identičan način kao i prije desetak dana, doživio neprijatnost na Aerodromu “Nikola Tesla” i graničnom prelazu “Dobrakovo”, jer je bez ikakvog racionalnog objašnjenja i valjanog razloga, pod izgovorom potrebe za vršenjem navodnih provjera, zadržan oko sat vremena duže od ostalih putnika. Da skandal bude veći, riječ je o privatnom putovanju sa porodicom, odnosno sa suprugom i dvoje maloljetne djece djece od pet i sedam godina!

Kako ovo nije izolovan slučaj, već se u kontinuitetu ponavlja, očigledno je da je policija, koja je istina postupala profesionalno, ipak dobila naređenje da ima “poseban” tretman za dio opozicionih poslanika Skupštine Crne Gore, prilikom svakog ulaska i izlaska iz Srbije.

“Nijesam iznenađen “posebnim” tretmanom na granici sa Srbijom, s obzirom da je nedavno ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, javno saopštio da bi svima koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, čiji sam inače bio jedan od predlagača, trebalo zabraniti ulazak u Srbiju. Ali svakako jesam glasnim ćutanjem našeg Ministarstva vanjskih poslova i Vlade u cjelini, koja očigledno nema ni volje, a izgleda ni hrabrosti, da zaštiti integritet poslanika, a samim tim i ugled sopstvene države. Naprotiv, kontinuiranim zabijanjem “glave u pijesak” i ignorisanjem činjenice da poslanike nepotrebno maltretiraju na granici samo zbog toga što su, očigledno suprotno volji aktuelne vlasti u Srbiji, predlozili i izglasali pomenuti akt, pokazuju da pripadaju sličnoj ideološkoj matrici sa Aleksandrom Vulinom, nekadašnjim portparolom Mire Marković, koji bi se očigledno idealno uklopio u našu “ekspertsku” i “oslobodilačku” Vladu”, saopštio je komentarišući današnji neprijatan događaj Šehović.

“Odbraniće se Crna Gora od raznih Vulina u vladama Crne Gore i Srbije. Sa druge strane vjerujem da se ovakvog sramnog odnosa prema poslanicima druge države, koje inače zbog diplomatskog pasoša koji posjeduju štiti i Bečka konvencija, pristojna i civilizovana Srbija stidi” istakao je Šehović.

Šehović je na kraju dodao da će i on i partija čiji je potpredsjednik, ali i cjelokupna opozicija, odgovornim političkim djelovanjem u Parlamentu i van njega nastaviti da štiti ugled Crne Gore u domaćoj i međunarodnoj javnosti, koji očigledno ugrožava odlazeća Vlada, kako zbog apsolutnog odsustva državničke svijesti, tako i zbog političkog amaterizma koji gotovo svakodnevno u različitim oblastima poslednjih godinu dana gledamo.