SOCIJALDEMOKRATE PREDALE LISTU: OČEKUJEMO IZVANREDAN REZULTAT NA IZBORIMA

Socijaldemokrate Crne Gore predale su danas Državnoj izbornoj komisiji listu kandidata za poslanike u Skupštini Crne Gore na predstojećim izborima.

Predsjednik SD-a, Ivan Brajović, je rekao da je siguran da partija građankama i građanima nudi izuzetno kvalitetnu listu kandidata za poslanice i poslanike, listu istinskih i dosljednih socijaldemokrata, kako onih koji se tri decenije svim svojim bićem bore za temelje vrijednosti samosvjesne građanske i evropske Crne Gore, koji nikad nijesu pravili kompromise na štetu države, tako i onih mlađih stručnih, kreativnih i progresivnih ljudi koji svojim ličnim i profesionalnim integritetom garantuju bolji u napredniju Crnu Goru. „Na našoj listi se nalazi 40% naših drugarica i veliki broj mladih što govori o dodatnom kvalitetu koji pokazuje naš posvećen odnos prema svima onima koji znače stabilnost i progres. Ova lista predstavlja više hiljada članova SD-a i mnogo više hiljada naših simpatizera“, rekao je Brajović.

On je izjavio da će takvu listu pratiti najbolja programska ponuda koju će partija iznijeti pred građane, a na kojoj rade, svako u svojoj oblasti, najstručniji kadrovi SD-a. „Za ove 4 godine vršenja vlasti dokazali smo da program za Socijaldemokrate nije samo mrtvo slovo na papiru, već realno ostvariv i dostižan. Zato iza svakog našeg predstavnika u vlasti stoje konkretni rezultati. Dok drugi pričaju, mi radimo i takav pristup će, siguran sam, biti najbolji garant izvanrednog rezultata koji ćemo ostvariti“, saopštio je Brajović.

On je rekao da su svi udari na Socijaldemokrate, pojačani pred izbore, i razna spinovanja javnosti, samo potvrda da je rast SD-a nezaustavljiv, da istinska socijaldemokratija živi u svakom kutku Crne Gore i da je iz dana u dan sve jača i odlučnija da vodi ovo društvo u evropsku porodicu država i bude u funkciji postizanja boljeg i kvalitetnijeg života svakog pojedinca u našoj državi. „Mi imamo obavezu pred građanima, pred državom i pred sobom da nastavimo onim putem kojim smo krenuli prije 3 decenije, a pod ovim partijskim imenom prije 5 godina. Naša obaveza je da gradimo građansku, evropsku Crnu Goru, zemlju slobode, zemlju zakona, zemlju pravde, jednakosti i solidarnosti.“, rekao je Brajović.

On je istakao da je 12.500 hiljada predatih potpisa simboličan broj, jer je samo dio od onih koji je prikupljen, po tome što je toliko glasova dobijeno na prethodnim parlamentarnim izborima. „A broj potpisa koji je prikupljen samo je još jedna potvrda činjenice da smo jedina partija u Crnoj Gori koja bilježi konstantni rast podrške“, smatra Brajović.

On je rekao da Socijaldemokrate, nikad motivisaniji, nastavljaju dosljednu borbu za očuvanje izvorne socijaldemokratske ideje u Crnoj Gori, uvjereni da će 30. avgusta postići još jedan u nizu izvanrednih rezultata. „Naš mnogo bolji rezultat u odnosu na prethodne izbore pokazaće kojim putem treba Crna Gora da ide, a to je put pristojne, dosljedne, politički stabilne, ekonomski prosperitetne, socijalno pravedne socijaldemokratske Crne Gore, kako nam, kao civilizovanom društvu i dolikuje“, zaključio je Brajović u svom obraćanju nakon predaje liste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *