Socijaldemokrate za izgradnju Detoks centra i servisa podrške za maloljetne korisnike psihoaktivnih supstanci

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv zlupotrebe droga, predsjednica Foruma žena Socijaldemokrata Ivana Raščanin-Radičević poručila je da će se Socijaldemokrate zalagati za otvaranje Detoks centra u Crnoj Gori,  kao važne karike u lancu usluga tretiranja ovog problema, budući da je prevazilaženje apstinencijalne krize važan korak u kompletnom tretmanu oporavka. 

Ona je istakla da bolest zavisnosti ne bira niti poznaje političke ideologije, pripadnosti ili bilo koje vrste podjela, da se sa njom mogu suočiti svi i da je zato važno da pokažemo snagu zajedništva u kreiranju adekvatnijeg pristupa ovom javno-zdravstvenom i društvenom problemu. 

,,Programski smo se godinama unazad zalagali za postavljanje ove oblasti na čvrste temelje podrške. No ono što je i dalje posebno zabrinjavajuće, jeste nedostatak adekvatnog pristupa i mogućnosti tetiranja ovog problema kod maloljetnih lica, kao i uslovljenost tretmana finansijskim statusom, te će Socijaldemokrate u narednom periodu i na to pitanje staviti fokus”. 

Predsjednica Foruma žena SD poručila je da je na svima nama odgovornost da izbjegavanlmo populistički pristup ovoj temi, te da su Socijaldemokrate spremne da budu jedan od inicijatora prevazilaženja ovih problema. “Zajedništvo, solidarnost i odlučnost u prevazilaženju različitih izazova i prepreka, način su izlaska iz začaranog kruga zavisnosti.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *