Suhih: Krivokapićeva izjava neprimjerena i skandalozna, dužan da se izvini ljekarima

Izjava premijera Zdravka Krivokapića u Nikšiću kojom je ljekare nazvao “ubicama” u najmanju ruku je neprimjerena i skandalozna.
Stoga prije svega očekujem reakciju strukovnih udruženja i predstavnika zdravstvenih radnika.

Gospodine premijeru, ako ništa drugo, Vaše godine i životno iskustvo su trebali da Vas nauče tome da ljekari spašavaju ljudske živote, a ne da ubijaju ljude, iako nekad, nažalost, ne uspijemo da spasimo svakog pacijenta. Mi, za razliku od Vas, pacijente ne dijelimo po tome za koga su glasali, kako se vjerski i nacionalno izjašnjavaju ili kojim jezikom pričaju. Mi predano radimo, nerijetko u neizdržljivim uslovima, da svakom pacijentu pružimo što kvalitetniju uslugu i boravak u zdravstvenoj ustanovi mu učinimo što je moguće lakšim i ljepšim.

Predsjedniče Vlade, ja želim da vjerujem da je Vaša izjava izraz političkog neiskustva i neodmjerenosti, iako ste već skoro godinu dana premijer, a nikako Vaš stvarni stav o poslu kojim se bavimo. Zbog toga smatram da ste dužni da se javno izvinite svim ljekarima u Crnoj Gori i time stavite do znanja da cijenite i poštujete posao kojim se bavimo – posao spašavanja ljudskih života i očuvanja njihovog zdravlja.