Tatjana Rakočević-Krdžić: Imovina Prijestonice uvećana za 3,6 miliona eura

Direktorica Direkcije za imovinu i zaštitu imovinsko pravnih interesa Prijestonice Cetinje Tatjana Rakočević-Krdžić podržala je izbornu listu “SD-LP – VAZDA DOSLJEDNI CETINJU”.

Kao nestranačka ličnost krajem 2019. godine, imenovana sam na mjesto direktorice Direkcije za imovinu i zaštitu imovinsko pravnih interesa Prijestonice Cetinje.

U dvogodišnjem mandatu, Direkcija koju vodim napravila je značajan iskorak u vidu uvećanja imovine grada. U timskom radu, sa svojim saradnicima i kolegama, preuzetim radnjama smo očuvali imovinu, rukovodeći se ciljem njenog uvećanja, što smo i postigli, uz obostrano zadovoljstvo koalicionih partnera.

Dakle, jedan od najznačajnijih rezultata Prijestonice Cetinje je i uvećanje njene imovine u vrijednosti od 3,6 milona eura.

Direkcija za imovinu i zaštitu imovinsko pravnih interesa Prijestonice Cetinje bavi se stručnim i sa njima povezanim upravnim poslovima koje se odnose na imovinska prava i ovlašćenja na državnoj imovini kojok raspolažu i koji koriste Prijestonica Cetinje i njeni organi. Iz tog razloga, po prvi put je popisana nepokretna  imovina Prijestonice Cetinje, na način predviđen Zakonom o državnoj imovini i i Uredbi o načinu vođenja evidencije pokretnih i nepokretnih stvari u državnoj imovini.

Rješavanje stambenog pitanja uvijek je bilo jedno od najvažnijih životnih pitanja naših sugrađana. Odgovorno smo se odnosili prema onima koji nijesu u prilici da sami obezbijede krov nad glavom. To je naš primarni zadatak, cilj i potreba.

Prijestonica Cetinje kroz Program razvoja kupila je 12 stanova za socijalno stanovanje u zgradi Sindikata kulture, a koja je u završnim građevinskim radovima, a shodno Programu započećemo i novi stambeni objekat, za ove namjene, sa oko 30 stanova.

U saradnji sa nadležnim organima lokalne samouprave, stvoreni su uslovi za donošenje Odluke o uslovima i postupku otkupa stanova kojima raspolaže Prijestonica Cetinje i time rješi dugogodišnji problem građana Cetinja koji su stekli uslove za otkup stana.
Timskim radom sa saradnicima i kolegama u Direkciji, pred nadležnom upravom za nekretnine PJ Cetinje, eksproprisane su nepokretnosti i time stvoreni uslovi za realizaciju javnih interesa-izgradnja više nego potrebne infrastruktura za gradjanje i grad Cetinje.
Sve navedeno, uz mnoga druga ostvarenja i planove Direkcije na čijem sam čelu, čine me izuzetno ponosnom. Zato, za dalji razvoj Prijestonice Cetinje još jačim intezitetom, zaokružite broj 8, listu “SD-LP-VAZDA DOSLJEDNI CETINJU”.