URA prijateljima dala državno blago, a nama populizam

Da URA bukvalno nema ni kapaciteta niti želje, da pojmi svo istorijsko i kulturno blago Crne Gore, pa sad gledaju samo šta mogu da „ušićare“ populizmom i pričom o ekonomiji, o čemu govori i najnovija vijest da novi direktor Nacionalne biblioteke „Đurđe Crnojević“ dolazi pravo sa Bogoslovije. Vasilj Jovović, predavač na Bogosloviji, koautor je Apela za odbranu SCP u Cmoj Gori i član je pokreta „Srpski pokret Njegoš”. To je samo još jedan potez koji pokazuje da od URA-e ne možemo da očekujemo ništa kada je riječ o očuvanju duhovno-kulturnih vrijednosti Crne Gore, jer oni jednostavno – ne razumiju. To je saopštio Dejan Milošević iz cetinjskog odbora Socijaldemokrata.

On je dalje naglasio da: “URA podržava japijevski, novokomponovani pristup politici i plasira plitke i populističke rečenice o tome kako je jedino važna privreda, biznis, te kako istorija, a izgleda ni kultura proistekla iz te prošlosti, nije važna. Sve vrijeme dok oni to pričaju, njihovi prijatelji iz vlasti brutalno opošljavaju svoje planove. Izgleda da ipak kulturno-istorijsko i duhovno blago jeste itekako važno njihovim partnerima, kojima je upravo URA na tacni dala Zakon o slobodi vjeroispovijesti, a koji je kreirao najveći razdor u Crnoj Gori u modernoj istoriji. I povrh svega toga, URA, koja sve to gleda i pomaže sa strane, ima smjelosti da nam kaže kako to nema veze, i kako mi treba da se okrenemo isključivo privredi”.

Milošević je na kraju poručio da: “URA koja je “tas na vagi” do sad bila jedino u korist “srpskog sveta” i stvaranja društvenog razdora, priča nam praznu priču o ekonomiji. A za njih je ekonomija mahanje novim socijalnim davanjima koja se finansiraju iz onog tajnog zaduženja s početka godine! Dodatno, URA svakodnevno gubi to malo preostalog kredibiliteta konstantnim prijetnjama kome stigne, čak i medijima”.

“Crna Gora je stoga za svega tri mjeseca vidjela sve što je trebalo, dok nas vi iz URA-e tiho i “na kvarno” gurate u razdor, a potom pričate priču kako “nam podjele ništa ne valjaju”.  No, pitanje je koliko ćete se moći održavati na krilima vlasti i populizma. Naša je procjena, ne predugo”, zaključuje Milošević.