Vušurović: Da Cetinje ostane kulturno i prosvjetno središte crnogorske države

Kada govorimo o kulturi, Cetinje je posebno prepoznato po spomenicima, značajnim ličnostima, piscima, pjesnicima, slikarima, glumcima, a iz našeg grada takođe potiče veliki broj sjajnih crnogorskih sportista.

Naš predivni grad, u podnožju Lovćena, otvoren je za sve prijateljske ruke. Težimo da Prijestonica bude vječno ishodište duhvnosti i kulture. Držimo se tradicije, čuvajmo naše znamenitosti, da Cetinje ostane kulturno i prosvjetno središte crnogorske države kao što je bilo proteklih pet vjekova.

Moramo se zalagati za jačanje kulturnog identiteta. Ne smijemo prenebregnuti činjenicu da se u našem gradu nalazi Fakultet umjetnosti, veliki rezervoar izvanrednih mladih ljudi sa perspektivom da unaprijede kulturnu ponudu Cetinja i učine da naš grad zauzme još značajnije mjesto na kulturnoj mapi regiona i Evrope.

Vratimo gradu boje i ne zaboravimo da je Cetinje grad umjetnosti Đurića i Lubarde. Nastojimo da Prijestonica zadrži svoj duh i da ostaje prepoznatljiva po velikom srcu naših građana.