Weber čestitao Šehoviću izbor na mjesto predsjednika SD-a

Ambasador SR Njemačke u Crnoj Gori, dr Robert Weber, čestitao je Damiru Šehoviću, novoizabranom predsjedniku SD-a, izbor na tu funkciju.

Weber je Šehoviću poželio puno sreće i uspjeha pri vršenju nove funkcije, ističući da se nada daljoj saradnji.

U odgovoru na čestitku, predsjednik SD-a Damir Šehović je naveo da novo političko vrijeme koje živimo zahtijeva političke aktere koji mudrom i odgovornom politikom doprinose progresivnim procesima, pravednijem i socijalno odgovornijem društvu, ali i njegovoj izgradnji na građanskim, sekularnim i evropskim principima.

“Podrška naših ključnih međunarodnih partnera, među kojima veoma značajno mjesto zauzima nama prijateljska Savezna Republika Njemačka, svim tim procesima, ali i političkim i društvenim akterima koji istinski promovišu evropske vrijednosti, od posebne je važnosti.

Uvjeravamo Vas da ćete u Socijaldemokratama Crne Gore i dalje imati pouzdanog i posvećenog partnera u promociji upravo takvih – naprednih vrijednosti”, naveo je Šehović u odgovoru na čestitku.

On je naveo da se unaprijed raduje nastavku inače sadržajne saradnje sa ambasadom SR Njemačke i ambasadorom lično, kao i daljoj afirmaciji veoma kvalitetnih međudržavnih odnosa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *