Zirojević: 30. avgust adekvatno ime za novi trajekt, simbol haosa i nesklada u protekle dvije i po godine

Portparol SD-a, Nikola Zirojević smatra da je ime “30. avgust” apsolutno primjereno za novi trajekt jer u potpunosti simbolizuje trenutnu situaciju.

<<<Mikijelj: Novi trajekt zvaće se 30. avgust, na preporuku Andrije Mandića<<<

“Prvo smo, u jednom trenutku, ostali bez prevoza na trajektnoj liniji Kamenari-Lepetane i to u sred organizacije Praznika mimoze”, kazao je Zirojević.

Nakon toga, dodaje, doveli su potpuno nebezbjedno plovilo koje nije ni registrovano kao trajekt već se vodi kao neko pomoćno plovilo za teretne brodove.

“Jedina bezbjednosna procedura koja je obavljena za ovo plovilo – osveštan je. Kad uđete, pomolite se da izađete živi”, naveo je Zirojević.

Nakon toga, podsjeća, utvrđeno je da ovo plovilo može da prevozi pješake, bicikliste, električne trotinete i automobile. Eventualno neki manji kamion marke TAM.

“Ako kojim slučajem na njega ukrcate vozilo marke Hummer, eventualno neki veći kamion, Vasilije postane Titanik, daleko bilo”, navodi Zirojević.

E poslije Vasilija je, dodaje, direktno iz starog gvožđa “nama prijateljske Hrvatske”, stigao novi trajekt, “Prizma”.

“Kako saznajemo, još nije osveštan, ali je izvjesno da će mu kumovati vojvoda Andrija Mandić i da će se zvati “30. avgust””, kazao je Zirojević.

On ocjenjuje da bi, neupućeni, gledajući predizborne spotove pomislili da će ga kum Andrija krstiti kao “21. maj” ili “Krsto Zrnov” ali, kako kaže ona stara, “vuk dlaku mijenja, ali ćud nikad”.

“No, veći problem od imena ovog novog je to što se Vasilije ponaša vrlo agresivno prema automobilima koje prevozi, pa je tako napravio materijalnu štetu na određenom broju vozila”, ističe Zirojević.

A Prizma, odnosno 30. avgust, ocjenjuje, nije kompatibilna da pristane ni u Kamenare, ni u Lepetane.

“Tako da, 30. avgust je skroz adekvatno ime za novi trajekt, jer simbolizuje sav haos i gomilu nesklada u protekle 2 i po godine, kao i sav haos i gomilu nesklada u vezi sa linijom Kamenari-Lepetane i nabavkom ovog plovila. To kume, ljudski maksimume”, zaključuje portparol SD-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *