Zirojević: Abazoviću uništenje bezbjednosnog sektora “sitna greška”

Potpredsjednik Vlade Abazović nakon sastanka sa predstavnicima NATO-a rekao je da će vlast morati da “ispravi neke sitne greške ako želimo da postanemo članica”. Dozvolićete da ipak cijenimo da je time “sitno” pokušao da ublaži poruke. Jer, mi se ne sjećamo “sitnih” grešaka na ovom polju, samo monumentalnih. To je saopštio portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević.

“Možda je sitna greška što je na čelo ANB postavio politički aktivnog čovjeka, i to ni manje ni više nego iz DF-a? Možda je sitna greška to što im je na čelu Odbora za bezbjednost čovjek koji je rekao da je “Ulaskom u NATO Crna Gora postala američka pudlica”? Možda je sitna greška to što su u vojsci unaprijedili čovjeka optuženog za kršenje bezbjednosnih protokla? Ili to što im je prvi čovjek obavještajnog direktorata u Ministartvu odbrane poslije mjesec dana i pod misterioznim okolnostima dao ostavku? A možda je sitna greška i to što je donedavni savjetnik premijera prisustvovao paljenju NATO zastave? Ili je najsitnije to što je URA plaćala hotele bezbjednosno interesantnom lažnom američkim diplomati, koji je pobjegao iz Crne Gore? Ili je ipak možda još sitnije to što Abazović na teatralnim presovima i po Tviteru iznosi, kako sam kaže, ANB podatke?

Abazović je zato preskroman kada kaže da je gorenavedeno “sitno”. Mi mu poručujemo da slobodno bude malo razmetljiv, po čemu je uostalom i poznat, pa kaže da je to što je radio apsolutno kolosalno.

U kompromitaciji bezbjednosnog sektora naravno.