Zirojević: Ministar Radulović da ispuni obećanje i podnese ostavku

“Ukoliko ja predložim ljude koji su ikad radili protiv Crne Gore ili rekli nešto protiv Crne Gore, ja ću da podnesem ostavku”. Ovo, poštovani građani, nije izjava nekog ministra iz prošle Vlade, već ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića data u intervjuu na televiziji Vijesti. Sama izjava je nešto što bi bilo poželjno da svaki ministar u ovoj i svakoj idućoj Vladi kaže povodom imenovanja za koja je nadležan. Problem je u tome što ministar Radulović djeluje suprotno svojim riječima.

Podsjetićemo ministra, a on to, sigurni smo, veoma dobro zna, da je Želidrag Nikčević čovjek koji himnu Crne Gore kvalifikuje kao “ustašku”, a službeni crnogorski jezik naziva “takozvanim”. Ako ovo nije rad i govor protiv Crne Gore, pitamo se šta je? Ili ministar Radulović dijeli stavove sa gospodinom Nikčevićem, pa mu ovo nije problematično?

Nezapamćen skandal u crnogorskoj diplomatiji bio bi i činjenica da neko ko evidentno ima prebivalište u drugoj državi postane ambasador neke države u toj državi. No, izgleda je politika Vlade takva da, kad ministri mogu imati prebivalište i državljanstvo u drugim državama, zašto ne bi mogli i ambasadori. Nikčevića, taman, ne moraju ni seliti.

Da li, na kraju krajeva, ministar Radulović kao neko ko se predstavlja zagovornikom evropskih i evroatlantskih integracija vidi neki problem u činjenici da, za ambasadora Crne Gore u nekoj državi imenuje deklarisanog protivnika članstva u NATO, pa čak i u EU?

Imajući u vidu sve navedeno, a pozivajući se na izjavu ministra Radulovića datu u intervjuu na televiziji Vijesti, ovim putem ga pozivamo da ispuni obećanje koje je dao, podnese ostavku i spasi crnogorsku diplomatiju.