ZIROJEVIĆ: NE DAMO DJECU!

Da li je normalno da, u jednoj sekularnoj državi, u gradu u kojem u slozi žive ljudi različitih vjera i nacija, u vremenu kada se Crna Gora nalazi u ozbiljnoj epidemiološkoj situaciji, prosvjetna radnica poziva maloljetne učenike na vjerski skup?

Ovakvo ponašanje nažalost prosvjetne radnice Višnjić nam nije iznenađujuće, imajući u vidu da je, početkom ove godine, zbog nacionalističkog ispada suspendovana, pa kažnjena uslovnim otkazom. Pa ipak, moramo da se zapitamo, koliko daleko će, u budućnosti, ovo da ide? Koji će biti sljedeći korak nažalost prosvjetne radnice Višnjić, koja je očigledno pobjedu njene političke opcije shvatila kao vjetar u leđa za ovakvu sramnu zloupotrebu naših najmlađih?

Mi, Socijaldemokrate, smo uvjereni da će crnogorska mladost ostati imuna na ovakve “prosvjetne radnike” koji, nažalost, imaju tu privilegiju da nose dnevnik i prenose ono što smatraju znanjem našim najmlađima. Ali nećemo i ne možemo ostati nijemi na ovakve incidente koji zahtijevaju brzu reakciju nadležnih i najrigoroznije sankcije.

Ovo je još jedna ozbiljna poruka svim građanski orijentisanim političkim subjektima da dobro razmisle i da ne dozvole da oni koji baštine ovakve retrogradne postupke budu dio vladajuće strukture u Crnoj Gori. Takav politički eksperiment može imati dugoročne negativne posljedice po temeljne vrijednosti samosvjesne i suverene Crne Gore.

Na kraju, “prosvjetnoj radnici” Višnjić i njoj sličnima šaljemo samo jednu poruku – Djeca su naša najveća svetinja – Ne damo djecu!

NIKOLA ZIROJEVIĆ

Portparol SD CG