Zirojević: Ne pristajemo na izdaju Crne Gore!

Portparol Socijaldemokrata, Nikola Zirojević, govoreći na protestnom skupu ispred Vlade organizovanom zbog radne verzije ugovora sa SPC, nazvao je Vladu Dritana Abazovića “izdajničkom”, poručivši da neće dozvoliti potpisivanje akta koji znači klasičnu izdaju Crne Gore i njenih vitalnih državnih interesa.

“Da kažemo NE aktu koji znači tihu okupaciju Crne Gore! Da kažemo NE aktu koji znači kapitulaciju Crne Gore pred velikosrpskim projektom, odnosno projektom “srpskog sveta”, rekao je on.

Zirojević je kazao da se Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori je može priznavati kontinuitet preko 600 godina duži nego što joj se priznaje u matičnoj državi Srbiji. 

“Ne može se Srpskoj pravoslavnoj crkvi dozvoliti da njeni vjerski objekti budu poput ambasada i diplomatsko konzularnih predstavništava kako bi se u njima mogli, kao što se to ranije dešavalo, sakrivati brojni zločinci među kojima su, znamo to dobro, bili i neki ratni. Ne možemo ovoj instituciji dozvoliti da bude, ne samo iznad ostalih vjerskih zajednica u Crnoj Gori, već i iznad same države Crne Gore”, istakao je Zirojević.

On je pozvao, kako je kazao, “prvenstveno one koji su se do skoro iz opozicionih klupa, zajedno sa nama borili za ove vrijednosti za koje se mi danas borimo”, da otkažu podršku izdajničkoj Vladi Dritana Abazovića.

“Da zajedno sa nama izađu na ulicu, da zajedno sa nama budu sljedeći put na ovom mjestu i da zajedno sa nama pokrenu proceduru smjene izdajničke Vlade Dritana Abazovića”, zaključio je Zirojević.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *