Zirojević: Odbili smo da sa Abazovićem pregovaramo koliko malo izdaje je dosta!

Crna Gora neće u Otvoreni Balkan samo zato što je to Dritan Abazović to obećao svom političkom gazdi Aleksandru Vučiću. To nikako ne uspijeva da shvati naš “slučajni premijer”. 

Zato od Abazovića kao vatrenog podržavaoca ove inicijative nijesmo čuli niti jedan jedini argument zašto je za Crnu Goru članstvo u ovoj inicijativi dobro. Očigledno je da mu je Vučić rekao da to tako treba, i on, kao svaki dobar poslušnik, u stopu slijedi put koji mu je nalogodavac zacrtao, put izdaje Crne Gore kojim već duže vrijeme korača.

Abazoviću savjetujemo da se, u političkom smislu, dobro pripazi. Ne od bilo koga iz Crne Gore, već od njegovog kolege, saborca iz Srbije, Aleksandra Vulina, jer je svojim nastupima počeo ozbiljno da ugrožava njegovu poziciju glavnog Vućićevog trbuhozborca. Ako Abazović nastavi ovim tempom, imaćemo priliku da, vrlo brzo, vidimo sudar ova dva titana – za malo mrvica sa Vučićevog stola.

I jurenje glavom bez obzira u ovu, po državu Crnu Goru štetnu inicijativu, je jedan od razloga zašto ponosno i principijelno nijesmo prihvatili da se, zarad fotelja, valjamo Abazovićevom političkom brlogu i preuzimamo odgovornost za novu prevaru države u koju nas gura. Znamo da je sklon izdaji, ali odbijanjem da budemo dio Vlade i parlamentarne većine koja je podržava smo zapravo odbili da sa Abazovićem pregovaramo koliko malo izdaje je dosta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *