Zirojević: Odluka Bulajića nastavak destruktivnog ponašanja DF-a

Odluka predsjedavajućeg Skupštine Crne Gore, Strahinje Bulajića, da ne zakaže sjednicu na zahtjev 44 poslanika predstavlja, nažalost, nastavak destruktivnog ponašanja tog saveza i njegovih predstavnika. Možda je bilo i naivno naše vjerovanje da bi politički subjekt koji se destruktivno ponašao i prema Vladi za koju su glasali, kao dio vladajuće većine, mogao biti iole konstruktivan u situaciji kada ih ponovo šaljemo u opoziciju. To je saopštio portparol SD Nikola Zirojević.

Ovakav presedan je nezabilježen u demokratskom svijetu i parlamentarnoj praksi i gospodin Bulajić će, kao predsjedavajući, lično ponijeti teret ovakvog djelovanja. Podsjećam da, kada se već pozivaju na Ustav, Ustav govori da poslanik glasa po sopstvenoj savjesti, tako da je ovakvo ponašanje predsjedavajućeg Bulajića, kojim poslanike onemogućava da izraze svoj stav u Parlamentu, u najmanju ruku politički nekorektno.

No, kao što smo i ranije govorili, nijedan pokušaj prijetnje i blokade neće zaustaviti proces izbora novog predsjednika Skupštine i nove vlade koja će, za razliku od prethodne, legitimitet crpiti iz podrške većine poslanika.

Korisrimo priliku da još jednom sve političke subjekte pozovemo na dijalog i razum, na ponašanje koje je u skladu sa demokratskim principima, kako bismo svi skupa, u najkraćem roku, izašli iz političkog ćorsokaka u kome smo se našli ne našom krivicom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *