Zirojević: Odluke Skupštine ništave, URA izdala građansku Crnu Goru

Parlamentarna većina je utvrđivanjem kvoruma na sjednici suprotno Poslovniku, a kasnije i apsolutno nezakonitim potvrđivanjem poslaničkog mandata od strane predsjednika Skupštine gospođi Zoronjić, izvršila klasičan udar na parlamentarizam i pravni poredak naše države, zbog čega su sve odluke koje su na takvoj nelegalnoj sjednici usvojene ništave, što će, sigurni smo, i potvrditi nadležni sud u postupku koji ćemo pokrenuti.

Presudnu ulogu u sprovođenju brutalnog pravnog nasilja je i ovoga puta imala URA, koja je učestvovanjem u radu nelegalne skupštine i glasanjem za izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, obezbijedila sebi sigurno mjesto u istoriji crnogorske izdaje! Ako je iko ikad pomislio da je ovo partija koja štiti crnogorske interese, ako je ijedan građanski orijentisan glasač u to i do sad vjerovao, sigurni smo da su sinoć na najkonkretniji način razuvjereni. Ova  partija je učestvujući u „noćnom udaru“ na parlamentarizam i građansku Crnu Goru, zajedno sa njenim antidržavnim koalicionim partnerima, uspješno privela kraju prvi čin izdaje Crne Gore.

Sinoć se poslanik za koga su građani vjerovali da je stasiti Crnogorac i nesalomivi Cetinjanin sakrio pod skute svoje partijske koleginice, sljedeće na listi. Toliko hrabrosti mladi poslanik nije imao da izađe pred građane Crne Gore, pred svoje Cetinjane, da su njegovi nalogodavci protivzakonito morali da angažuju građanku Zoronjić, kandidatkinju za poslanicu kojoj je mandat nezakonito potvrđen, protiv koje je već najavljena krivična prijava, da u Skupštini glumi Filipa Adžića i u njegovo ime izda Crnu Goru i njene građane.

Da predstava dobije posebnu čar, pobrinula se poslanica Božena Jelušić, koja je lamentirajući nad svojom sudbinom pokušala da, kao i predsjednik njenog političkog savjeta gospodin Žarko Rakčević, opere svoju nečistu političku savjest zbog učestvovanja u izdaji, podsjećajući da je na partijskim organima ona bila protiv, ali, eto, nešto joj se ne da da, shodno Ustavu, glasa po sopstvenom, a ne po tuđem ubjeđenju. Kod nje je to izgleda postalo refleksno, jer je isto tako protekle četiri godine jadikovala nad svim onim sto je budvanska lokalna vlast, ne samo podržana, već održana njenim glasom, radila u tom gradu. Njeni istupi su već postali politički degutantni kompletnoj crnogorskoj javnosti, a samo je pitanje kad će i njoj postati degutantni i početi da smetaju.

Sve ovo nas neodoljivo podsjeća na sramnu Podgoričku skupštinu, samo što ovog puta umjesto bjelaša imamo URA-še. Umjesto Fatića, ovog puta imamo Konatara, Jelušićku i Adžića, i građanku Zoronjić u ulozi kaskadera, kao i još mnoge čija će imena ostati upamćena u istoriji kao imena onih koji su, zarad ko zna kakvih i čijih interesa, prodali svoju domovinu.

Naravno, mi smo čvrsto uvjereni da će nadležne institucije poništiti sve odluke sinoćnje pravne lakrdije, i da će slobodarski huk sa jučerašnjeg protesta ispred Skupštine Crne Gore označiti početak političke borbe koja će nam donijeti ponovnu slobodu naše pristojne, civilizovane, građanske, antifašističke, evropske Crne Gore.

Crna Gora ovog puta neće dozvoliti da se istorija ponovi. Jer svi moraju dobro da znaju da je Crna Gora crnogorska, odnosno svih građana Crne Gore bez obzira na vjeru i naciju, a ne srpska, odnosno srbijanska, niti bilo čija druga.

I naravno, još jedno veliko URA za odličnu odbranu državnih interesa. Nemojte više, jer je satrijeste.

NIKOLA ZIROJEVIĆ

Portparol SD CG