Zirojević: Potpuno je ubijen stari duh Nikšića, ne prepoznajem grad u kojem sam odrastao

Odbornik Socijaldemokrata u Nikšiću, portparol te partije Nikola Zirojević, ukazao je na, kako je rekao, katastrofalan odnos lokalne samouprave u tom gradu prema nekim civilizacijskim stvarima na kojima je Nikšić izgrađen i vrijednostima koje su uvijek krasile taj grad.

“Nikšić je i u vremenu bivše Jugoslavije bio za primjer i, čini mi se, bio predmet zavisti svih onih drugih koji su dolazili u ovaj grad i koji su se susrijetali sa svim onim vrijednostima koje smo mi u Nikšiću imali. Nažalost, sad svjedočimo jednom sunovratu vrijednosnog sistema u našem gradu. Potpuno je ubijen stari duh Nikšića i ja više ne mogu da prepoznam grad u kojem sam živio i u kojem sam odrastao”, rekao je Zirojević.

On je podsjetio na reagovanje nikšićkih Socijaldemokrata povodom skidanja zastave Crne Gore sa zgrade Opštine, kada je predsjednik SD-a u tom gradu lokalnoj samoupravi poručio da državne simbole “štite” tako što ih uklanjaju.

“Nije to, predsjedniče opštine način. Razumijem da vi možda nemate istu emociju kao mi i nije to sporno, ali kao funkcioneri se moramo ponašati u skladu sa zakonom i u skladu sa nekim pravilima. Ne razumijem i da funkcioneri lokalne vlasti mogu sjede tokom intoniranja državne himne šta god oni intimno mislili o njoj. Mogu da shvatim da se nekom ne dopada, ali kao javni funkcioner, kao predstavnik izvršne vlasti na lokalnom nivou, morate poštovati ono što su državni simboli”, poručio je Zirojević.

On je izrazio žaljenje zbog atmosfere koja je 21. maja vladala u Nikšiću, ističući da je ona više ličila na dan žalosti, nego na Dan nezavisnosti.

“Odbornička pitanja su svedena na najniži mogući nivo. Vjerujte mi, kada kao lokalni funkcioneri šaljete odgovore kakve šaljete, vi zapravo ne unižavate one koji su postavili pitanje, nego to radite sebi. Svako odborničko pitanje, bez obzira šta mislili o njemu i onome ko ga je postavio, zaslužuje adekvatan i korektan odgovor”, kazao je Zirojević.

On je, na kraju, saopštio da će opozicija danas, iz revolta prema ovakvom odnosu napustiti sjednicu Skupštine.

“Ali već od sjutra nastavljamo borbu protiv svih onih vrijednosti koje vi ovdje predstavljate, a za koje čvrsto vjerujem da nijesu vrijednosti na kojima Nikšić počiva i na kojima bi Nikšić trebao da počiva”, zaključio je Zirojević.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *