ZIROJEVIĆ: POTRČKO MIRE MARKOVIĆ SA NOSTALGIJOM GLEDA NA MRAČNE DEVEDESETE

Jedno je kad marginalna politička figura nešto saopštava u svoje ili ime partije koju predstavlja, mada ne znamo o kojoj je riječ, a drugo kada govori kao ministar u Vladi Srbije.

Razumijemo da je izborna kampanja u susjednoj zemlji u toku, ali nemamo razumijevanja za nerazumne osobe kakva je dotični koji će, kada je borba protiv korone u pitanju, ostati zapamćen samo po tome što mu je nelagodno da boravi u svojoj kući iz razloga koje je degutantno i komentarisati. 

S obzirom da dotični tumači stabilnosti u regionu, uvjereni smo da nekadašnji potrčko Mire Marković vjerovatno sa nostalgijom gleda na ona vremena 90-tih kada je Srbija bila “garant mira i stabilnosti u regionu”. 

Ovom prilikom bismo mu sugerisali da, kao ministar u Vladi matične zemlje, od SPC u Crnoj Gori traži isto što i od SPC u Srbiji kada je u pitanju poštovanje mjera u borbi protiv korone. Uostalom, vladika Grigorije je mnogima održao lekciju i sugerisao da živimo u 21, a ne u 13. vijeku kada je u pitanju organizacija pričešća i vjerskih obreda u doba korone. 

Na kraju, još jednom pozivamo sve građane, kao i čelnike MCP, da se pridržavaju zakona, naredbi i mjera nadležnih organa i na taj način sačuvaju javno zdravlje i bezbjednost naših građana. Svaki drugi vid djelovanja, ma od koga dolazio, ima za cilj ugrožavanje mira i zdravlja građana, odnosno urušavanja svega onoga što smo za ova 2 mjeseca postigli i urušavanja svih temelja na kojima počiva građanska Crna Gora.


NIKOLA ZIROJEVIĆ
Portparol SD CG