Zirojević: Preko izmjena Zakona o državljanstvu do „srpske Crne Gore“

Izmjene Zakona o državljanstvu koje najavljuje Prava Crna Gora samo su nastavak realizacije onoga što zapravo jeste suština agende nove Vlade Crne Gore – kreirati sistem u kome će se o Crnoj Gori ponovo odlučivati u Beogradu, kako bi teza Zdravka Krivokapića u kojoj o Crnoj Gori i Srbiji govori kao o dvije srpske države dobila puni smisao, što u konačnom i jeste osnova ideološke matrice „srpskog sveta“ kojoj nova parlamentarna većina i Vlada očigledno pripadaju.

Javnosti treba da bude jasno da se ovdje ne radi niti o državljanstvu, niti o bilo kojem drugom razlogu navedenom u obrazloženju. Jedini cilj izmjena Zakona o državljanstvu jeste glasačko pravo, tj. „uvoz“ velikog broja birača u Crnu Goru koji će, po automatizmu, glasati partije nove većine, jer instrukcije iz matice govore tako. Dakle, jedini cilj svega ovoga jeste da se o Crnoj Gori odlučuje u Srbiji, na šta i upućuje Prava Crna Gora.

Kada se taj cilj ostvari kreće borba za dvotrećinsku većinu koja dovodi do izmjena Ustava, a to znači sljedeće – promjena himne, zastave, grba, državnog uređenja i sve što bude trebalo da bi se ponovio scenario iz 1918. godine, u kojem bi i sama nezavisnost postala višak, odnosno balast kojeg se treba osloboditi. Ili u najmanju ruku do realizacije onoga što je premijer, koji se klanja zapadu kojeg mrzi, a suštinski sanja “dva kralja u dvije srpske države”, saopštio u rijetkim trenucima iskrenosti.

Ova inicijativa prave Crne Gore nam je pomogla, da „crno na bijelo“ imao dokaz da smo umjesto ekspertske, dobili marionetsku svetosavsku Vladu, okrenutu ne građanskoj, antifašističkoj, multietničkoj i sekularno, nego „srpskoj Crnoj Gori“.

Zato jedno veliko URA svima onima koji su nam vratili „slobodu“! Ali slobodu slaviteljima Podgoričke skupštine koji afirmišu dekadentne vrijednosti suprotne građanskom konceptu i demokratskim vrijednostima. Slobodu i za one političke subjekte poput Prave Crne Gore, kojima je NATO pakt četvrti rajh, a koji u današnjoj, savremenoj Crnoj Gori XXI vijeka, bez ustezanja, slavodobitno najavljuju zakone koji imaju za cilj podrivanje svih vrijednosti i dostignuća 21. maja.

„Oslobodilački“, nema šta!

NIKOLA ZIROJEVIĆ

Portparol SD CG