Zirojević: SD će inicirati kontrolno saslušanje Ivanovića povodom prisustva crnogorskih zvaničnika proslavi neustavnog dana RS

Klub poslanika Socijaldemokrata će inicirati kontrolno saslušanje ministra vanjskih poslova Filipa Ivanovića na temu odnosa Vlade i resornog ministarstva u vezi sa prisustvom brojnih funkcionera iz Crne Gore, sa državnog i lokalnog nivoa obilježavanju neustavnog Dana Republike Srpske, poručio je na konferenciji za medije poslanik SD-a Nikola Zirojević.

“Proteklih dana, tokom neustavne proslave dana Republike Srpske, svjedočili smo da je istoj prisustvovao jedan dio poslanika, javnih funkcionera i političara koji su konstituenti vlasti u Crnoj Gori. Štaviše, pomenutoj proslavi prisustvovao je i šef kabineta predsjednika Skupštine Crne Gore, u njegovo ime, budući da je isti bio spriječen zbog porodičnih obaveza te izrazio žaljenje zbog neprisustvovanja pomenutom događaju”, kazao je Zirojević.

Zirojević kaže da ovaj čin pokazuje da je došlo do promjene vanjskopolitičkog kursa Crne Gore.

,, Ovim činom, nedvojbeno je poslata poruka sveukupnoj javnosti, javnosti u Bosni i Hercegovini ali i našim međunarodnim partnerima da je došlo do promjene vanjskopolitičkog kursa Crne Gore, barem kad je riječ o Bosni i Hercegovini, te da je Crna Gora usaglasila svoju vanjsku politiku prema BiH sa stavovima Rusije i Srbije”, dodao je on.

Pokret Evropa sad i premijer Milojko Spajić, prema njegovim riječima, itekako mogu reagovati na ovakvo ponašanje i to su bili dužni da urade.

,,Očekujemo da će inicijativa dobiti većinu. Potrebna su nam četiri poslanika u Odboru da bi se saslušanje održalo. Uopšte ne sumnjam da će ova inicijativa dobiti podršku, makar ova četiri poslanika”, zaključio je Zirojević.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *