Zirojević: Spajić krši zakone, Vlada liči na gomilu nesklada, Demokrate da je napuste ili da ne blokiraju rad Parlamenta

Jučerašnja sjednica Vlade bila je indikativna po više osnova i ogolila sve ono što smo tvrdili od njenog formiranja – da smo dobili još jednu nefunkcionalnu Vladu koja funkcioniše shodno uskopartijskim interesima njenih konstituenata, a ne shodno programu i viziji razvoja Crne Gore, ocijenio je poslanik Socijaldemokrata (SDCG) Nikola Zirojević.

“Evidentno je da je, predlaganjem vršioca dužnosti direktora Uprave policije premijer Milojko Spajić, sa ministrima koji su takvu odluku podržali, prekršio zakon i počinio nezapamćen presedan. Kao što smo od njenog formiranja tvrdili, Spajićeva Vlada više liči na gomilu nesklada u kojoj svako vuče na svoju stranu, shodno sopstvenim interesima, nego na ozbiljnu izvršnu vlast u jednoj državi kandidatkinji za članstvo u EU. Stoga premijera Spajića pozivamo da prekine ovaj cirkus i da, ukoliko ne može da obezbijedi normalno funkcionisanje Vlade i parlamentarne većine, vrati mandat građanima koji će na izborima dati najbolju ocjenu onima koji Crnu Goru ponovo guraju u nestabilnost i anarhiju”, naveo je Zirojević u saopštenju za medije.

On smatra da bi Demokratama bilo bolje da umjesto “ispraznih prijetnji, podnesu ostavke i napuste Vladu”.

“Sa druge strane, umjesto ispraznih prijetnji krivičnim prijavama premijeru i članovima Vlade koji su izabrani njihovim glasovima, Demokratama, a prvenstveno ministru unutrašnjih poslova, bilo bi bolje da podnesu ostavke i napuste Vladu. Posljednje što treba Crnoj Gori i njenim građankama i građanima jeste da 7 poslanika danas, zbog njihovih uskopartijskih interesa i jednog personalnog rješenja, blokiraju rad zakonodavnog doma i onemoguće izglasavanje akata koji su od suštinskog značaja i koji bi, nakon više od 4 mjeseca totalne blokade, konačno omogućili normalno funkcionisanje određenih dijelova državne administracije”, zaključio je poslanik SD-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *