MUGOŠA: ZAPALJIVA RETORIKA VODI NA STRANPUTICU

Boris Mugoša, član predsjedništva Socijaldemokrata Crne Gore i poslanik, poručio je danas u obraćanju javnosti da Crna Gora ima perspektivu ako ima snažan srednji sloj: „Pristojan život u kome školujemo djecu i živimo od svog rada mora da bude pravilo, a ne izuzetak. Zato je neophodno stvoriti uslove da više stvaramo, ali i pravednije dijelimo, te ne dozvolimo da nas zapaljiva retorika odvede na stranputicu, mimo ovih važnih, životnih tema“, naglasio je.

“Jednake šanse za rad, te zaštita radnika i svih vrijednih ljudi –  ne smiju da nam postanu fraza, već obaveza na koju će nas građani stalno podsjećati”, ističe Mugoša.

On je posebno govorio o važnosti fokusiranja na ekonomske teme. “Kako više da proizvodimo, da ravnomjernije razvijamo našu državu, da imamo veće plate i penzije, veću zaposlenost, bolju zdravstvenu zaštitu, kvaliteniju putnu infrastrukturu, razvijenije selo, nove socijalne servise, bolju perspektivu za mlade ljude su neka od pitanja koja zaslužuju mnogo veću pažnju”

“Građani su ti koji na dnevni red treba da stave ova pitanja i prate u kom pravcu ide retorika političara, te ne dozvole da ih zapaljive floskule odvedu na stranputicu i zamagle njihove sopstvene interese”.

Kako je zaključio Mugoša: “Mi smo, bez imalo pretjerivanja, servis građana, te tako treba i da se ponašamo”.